Receptury

Adwokatka z porzeczkową nutą

Pobierz recepturę:

Składniki

Blaty biszkoptowo-tłuszczowe

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 1 szt.
  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy jasny – 1 szt.

Żelka porzeczkowa

  • Nadzienie prażone czerwona i czarna porzeczka Zentis – 900g
  • Żelatyna – 15g
  • Woda – 75g

Krem porzeczkowy

  • Śmietana 33% – 1200g
  • Nadzienie prażone czerwona i czarna porzeczka Zentis – 1400g
  • Żelatyna – 40g
  • Woda – 200g

Krem adwokat

  • Śmietana 33% – 1200g
  • Krem o smaku adwokat Zentis – 1100g
  • Żelatyna – 30g
  • Woda – 150g

Sposób wykonania

Żelka porzeczkowa
Nadzienie czerwona i czarna porzeczka połączyć z przygotowaną wcześniej żelatyną i rozsmarować na blacie czekoladowym, przykryć jasnym blatem.

Krem porzeczkowy
Śmietanę ubić na puszystą masę i połączyć z nadzieniem czerwona i czarna porzeczka. Dodać przygotowaną żelatynę i dokładnie wymieszać. Gotowy krem rozsmarować na żelce porzeczkowej, przykryć jasnym blatem biszkoptowo – tłuszczowym.

Krem adwokat
Śmietanę ubić na puszystą masę, dodać krem adwokat Zentis i rozpuszczoną żelatynę – dokładnie wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na blat biszkoptowy – wyrównać. Dekorować wedle uznania.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem