Adwokatka z porzeczkową nutą
Pobierz recepturę:
Składniki
Blaty biszkoptowo-tłuszczowe
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 1 szt.
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy jasny – 1 szt.
Żelka porzeczkowa
- Nadzienie prażone czerwona i czarna porzeczka Zentis – 900g
- Żelatyna – 15g
- Woda – 75g
Krem porzeczkowy
- Śmietana 33% – 1200g
- Nadzienie prażone czerwona i czarna porzeczka Zentis – 1400g
- Żelatyna – 40g
- Woda – 200g
Krem adwokat
- Śmietana 33% – 1200g
- Krem o smaku adwokat Zentis – 1100g
- Żelatyna – 30g
- Woda – 150g
Sposób wykonania
Żelka porzeczkowa
Nadzienie czerwona i czarna porzeczka połączyć z przygotowaną wcześniej żelatyną i rozsmarować na blacie czekoladowym, przykryć jasnym blatem.
Krem porzeczkowy
Śmietanę ubić na puszystą masę i połączyć z nadzieniem czerwona i czarna porzeczka. Dodać przygotowaną żelatynę i dokładnie wymieszać. Gotowy krem rozsmarować na żelce porzeczkowej, przykryć jasnym blatem biszkoptowo – tłuszczowym.
Krem adwokat
Śmietanę ubić na puszystą masę, dodać krem adwokat Zentis i rozpuszczoną żelatynę – dokładnie wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na blat biszkoptowy – wyrównać. Dekorować wedle uznania.
Smacznego!