Alpejska szarlotka z białą czekoladą
Pobierz recepturę:
Składniki
Blaty biszkoptowo-tłuszczowe
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy jasny – 1 szt.
Krem waniliowy
- Krem waniliowy Zentis – 750g
- Śmietana – 750g
- Żelatyna – 25g
- Woda – 125g
Jabłko z rodzynkami i cynamonem
- Frużelada jabłko-rodzynki-cynamon Zentis – 2500g
- Żelatyna – 30g
- Woda – 150g
Mus biała czekolada
- Krem o smaku biała czekolada Zentis – 500g
- Śmietana 33% – 1500g
- Żelatyna – 25g
- Woda – 125g
Sposób wykonania
Krem waniliowy
Śmietanę ubić na puszystą masę, połączyć z kremem waniliowym Zentis i rozpuszczoną żelatyną. Krem waniliowy wyłożyć na jasnym blacie biszkoptowo – tłuszczowym.
Jabłko z rodzynkami i cynamonem
Żelatynę rozpuścić i połączyć z Frużeladą jabłko-rodzynki-cynamon. Wyłożyć na krem waniliowy.
Mus biała czekolada
Podgrzany krem połączyć z ubitą śmietaną. Dodać przygotowaną żelatynę. Mus wyłożyć na warstwę jabłek i wyrównać. Oprószyć cukrem pudrem i cynamonem. Dekorować wedle uznania
Smacznego!