Receptury

Alpejska szarlotka z białą czekoladą

Pobierz recepturę:

Składniki

Blaty biszkoptowo-tłuszczowe

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy jasny – 1 szt.

Krem waniliowy

  • Krem waniliowy Zentis – 750g
  • Śmietana – 750g
  • Żelatyna – 25g
  • Woda – 125g

Jabłko z rodzynkami i cynamonem

  • Frużelada jabłko-rodzynki-cynamon Zentis – 2500g
  • Żelatyna – 30g
  • Woda – 150g

Mus biała czekolada

  • Krem o smaku biała czekolada Zentis – 500g
  • Śmietana 33% – 1500g
  • Żelatyna – 25g
  • Woda – 125g

Sposób wykonania

Krem waniliowy
Śmietanę ubić na puszystą masę, połączyć z kremem waniliowym Zentis i rozpuszczoną żelatyną. Krem waniliowy wyłożyć na jasnym blacie biszkoptowo – tłuszczowym.

Jabłko z rodzynkami i cynamonem
Żelatynę rozpuścić i połączyć z Frużeladą jabłko-rodzynki-cynamon. Wyłożyć na krem waniliowy.

Mus biała czekolada
Podgrzany krem połączyć z ubitą śmietaną. Dodać przygotowaną żelatynę. Mus wyłożyć na warstwę jabłek i wyrównać. Oprószyć cukrem pudrem i cynamonem. Dekorować wedle uznania

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem