Receptury

Ananas z nutą cytrynową

Pobierz recepturę:

Składniki

Blaty biszkoptowo-tłuszczowe

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy – 1 szt.
  • Blat kokosowy – 1 szt.

Żelka ananasowa

  • Frużelada ananasowa Zentis – 2000g
  • Żelatyna – 40g
  • Woda – 200g

Krem cytrynowy

  • Śmietana 33% – 1500g
  • Krem cytrynowy Zentis – 1000g
  • Żelatyna – 30g
  • Woda – 150g

Galaretka cytrynowa

  • Galaretka cytrynowa – 150g
  • Woda – 500g

Sposób wykonania

Żelka ananasowa
Frużeladę ananasową połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Gotową żelkę ananasową wyłożyć na przygotowany blat biszkoptowo-tłuszczowy, przykryć blatem kokosowym.

Krem cytrynowy
Śmietanę ubić na puszystą masę, połączyć z kremem cytrynowym Zentis i przygotowaną żelatyną, delikatnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na blacie kokosowym i wyrównać. Odstawić do stężenia.

Galaretka cytrynowa
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, po ostygnięciu wylać na krem cytrynowy. Dekorować wedle uznania.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem