Ananas z nutą cytrynową
Pobierz recepturę:
Składniki
Blaty biszkoptowo-tłuszczowe
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy – 1 szt.
- Blat kokosowy – 1 szt.
Żelka ananasowa
- Frużelada ananasowa Zentis – 2000g
- Żelatyna – 40g
- Woda – 200g
Krem cytrynowy
- Śmietana 33% – 1500g
- Krem cytrynowy Zentis – 1000g
- Żelatyna – 30g
- Woda – 150g
Galaretka cytrynowa
- Galaretka cytrynowa – 150g
- Woda – 500g
Sposób wykonania
Żelka ananasowa
Frużeladę ananasową połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Gotową żelkę ananasową wyłożyć na przygotowany blat biszkoptowo-tłuszczowy, przykryć blatem kokosowym.
Krem cytrynowy
Śmietanę ubić na puszystą masę, połączyć z kremem cytrynowym Zentis i przygotowaną żelatyną, delikatnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na blacie kokosowym i wyrównać. Odstawić do stężenia.
Galaretka cytrynowa
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, po ostygnięciu wylać na krem cytrynowy. Dekorować wedle uznania.
Smacznego!