Receptury

Ciasto czekoladowo-bananowe

Pobierz recepturę:

Składniki

Blaty biszkoptowo-tłuszczowe

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 2 szt.

Krem biała czekolada z ziarnami kakaowymi i waflami

  • Nadzienie kremowe biała czekolada z ziarnami kakaowymi i waflami Zentis – 1200g

Krem bananowy

  • Śmietana 33% – 2000g
  • Nadzienie bananowe Zentis – 1000g
  • Żelatyna – 50g
  • Woda – 250g

Sposób wykonania

Krem biała czekolada z ziarnami kakaowymi i waflami
Nadzienie delikatnie podgrzać i rozprowadzić na blacie czekoladowym. Przykryć drugim blatem.

Krem bananowy
Śmietanę ubić na puszystą masę, połączyć z nadzieniem bananowym i wcześniej przygotowaną żelatyną. Gotowy krem wyłożyć na wierzch ciasta czekoladowego, rozsmarować. Dekorować wedle uznania.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem