Ciasto czekoladowo-bananowe
Pobierz recepturę:
Składniki
Blaty biszkoptowo-tłuszczowe
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 2 szt.
Krem biała czekolada z ziarnami kakaowymi i waflami
- Nadzienie kremowe biała czekolada z ziarnami kakaowymi i waflami Zentis – 1200g
Krem bananowy
- Śmietana 33% – 2000g
- Nadzienie bananowe Zentis – 1000g
- Żelatyna – 50g
- Woda – 250g
Sposób wykonania
Krem biała czekolada z ziarnami kakaowymi i waflami
Nadzienie delikatnie podgrzać i rozprowadzić na blacie czekoladowym. Przykryć drugim blatem.
Krem bananowy
Śmietanę ubić na puszystą masę, połączyć z nadzieniem bananowym i wcześniej przygotowaną żelatyną. Gotowy krem wyłożyć na wierzch ciasta czekoladowego, rozsmarować. Dekorować wedle uznania.
Smacznego!