Ciasto kawowe z białym makiem i bakaliami
Pobierz recepturę:
Składniki
Blat biszkoptowo-tłuszczowy
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 1 szt.
Krem z białym makiem i bakaliami
- Śmietana 33% – 1500g
- Nadzienie biały mak Zentis – 500g
- Żelatyna – 20g
- Woda – 100g
Krem kawowy
- Śmietana 33% – 1500g
- Cukier puder – 150g
- Pasta kawowa Zentis – 80g
- Żelatyna – 20g
- Woda – 100g
Dekoracja
- Polewa czekoladowa – 500g
Sposób wykonania
Krem z białym makiem i bakaliami
Śmietanę ubić na puszystą masę i połączyć z nadzieniem z białego maku i wcześniej przygotowaną żelatyną.
Gotowy krem wyłożyć na blacie czekoladowym.
Krem kawowy
Śmietanę ubić z cukrem pudrem na puszysta masę i połączyć z pastą kawową. Do kremu dodać przygotowaną żelatynę i wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na kremie z białym makiem, równomiernie rozsmarować.
Dekoracja
Dekorować wedle uznania
Smacznego!