Receptury

Ciasto kawowe z białym makiem i bakaliami

Pobierz recepturę:

Składniki

Blat biszkoptowo-tłuszczowy

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 1 szt.

Krem z białym makiem i bakaliami

  • Śmietana 33% – 1500g
  • Nadzienie biały mak Zentis – 500g
  • Żelatyna – 20g
  • Woda – 100g

Krem kawowy

  • Śmietana 33% – 1500g
  • Cukier puder – 150g
  • Pasta kawowa Zentis – 80g
  • Żelatyna – 20g
  • Woda – 100g

Dekoracja

  • Polewa czekoladowa – 500g

Sposób wykonania

Krem z białym makiem i bakaliami
Śmietanę ubić na puszystą masę i połączyć z nadzieniem z białego maku i wcześniej przygotowaną żelatyną.
Gotowy krem wyłożyć na blacie czekoladowym.

Krem kawowy
Śmietanę ubić z cukrem pudrem na puszysta masę i połączyć z pastą kawową. Do kremu dodać przygotowaną żelatynę i wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na kremie z białym makiem, równomiernie rozsmarować.

Dekoracja
Dekorować wedle uznania

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem