Receptury

Duet wiśniowo – cytrynowy

Pobierz recepturę:

Składniki

Blat biszkoptowo-tłuszczowy

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 2 szt.

Żelka wiśniowa

  • Nadzienie prażone wiśniowe Zentis – 2100g
  • Żelatyna – 60g
  • Woda – 300g

Krem cytrynowy

  • Śmietana 33% – 1100g
  • Frużelada cytryna z nata de coco Zentis – 1300g
  • Żelatyna – 40g
  • Woda – 200g

Galaretka wiśniowa

  • Galaretka wiśniowa- 600g
  • Woda – 2000g

Sposób wykonania

Żelka wiśniowa
Nadzienie prażone wiśniowe połączyć z rozpuszczoną żelatyną, dokładnie wymieszać. Gotową żelkę wyłożyć na blacie czekoladowym, wyrównać i pozostawić do stężenia. Przykryć drugim blatem.

Krem cytrynowy
Śmietanę ubić na puszystą masę. Połączyć z Frużeladą i wcześniej przygotowaną żelatyną. Gotowy krem cytrynowy wyłożyć na drugim blacie, rozsmarować i odstawić do stężenia.

Galaretka wiśniowa
Galaretkę wiśniową rozpuścić w gorącej wodzie, wystudzić. Ciasto zalać zimną galaretką i odstawić do zastygnięcia. Dekorować wedle uznania.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem