Receptury

Dynia z cynamonem

Pobierz recepturę:

Składniki

Blaty biszkoptowo-tłuszczowe

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 1 szt.
  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy jasny – 1 szt.

Żelka pomarańczowa

  • Nadzienie pomarańczowe Zentis – 1000g
  • Woda – 500g
  • Żelatyna – 60g
  • Woda – 300g

Krem dyniowy

  • Śmietana 33% – 1400g
  • Nadzienie dynia z cynamonem Zentis – 1800g
  • Żelatyna – 50g
  • Woda – 250g

Sposób wykonania

Żelka pomarańczowa
Nadzienie pomarańczowe Zentis połączyć z wodą (500g) i przygotowaną żelatyną. Wymieszać i rozprowadzić na blacie blacie biszkoptowo – tłuszczowym. Przykryć czekoladowym blatem biszkoptowo – tłuszczowym.

Krem dyniowy
Śmietanę ubić na puszystą masę i połączyć z nadzieniem dynia z cynamonem Zentis. Dodać przygotowaną żelatyną i wymieszać. Krem dyniowy wyłożyć na blacie czekoladowym. Dekorować wedle uznania.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem