Dynia z cynamonem
Pobierz recepturę:
Składniki
Blaty biszkoptowo-tłuszczowe
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 1 szt.
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy jasny – 1 szt.
Żelka pomarańczowa
- Nadzienie pomarańczowe Zentis – 1000g
- Woda – 500g
- Żelatyna – 60g
- Woda – 300g
Krem dyniowy
- Śmietana 33% – 1400g
- Nadzienie dynia z cynamonem Zentis – 1800g
- Żelatyna – 50g
- Woda – 250g
Sposób wykonania
Żelka pomarańczowa
Nadzienie pomarańczowe Zentis połączyć z wodą (500g) i przygotowaną żelatyną. Wymieszać i rozprowadzić na blacie blacie biszkoptowo – tłuszczowym. Przykryć czekoladowym blatem biszkoptowo – tłuszczowym.
Krem dyniowy
Śmietanę ubić na puszystą masę i połączyć z nadzieniem dynia z cynamonem Zentis. Dodać przygotowaną żelatyną i wymieszać. Krem dyniowy wyłożyć na blacie czekoladowym. Dekorować wedle uznania.
Smacznego!