Receptury

Fantazja jogurtowa z yuzu i truskawką

Pobierz recepturę:

Składniki

Blaty biszkoptowo-tłuszczowe

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy jasny – 1 szt.

Krem jogurtowy

  • Śmietana 33% – 1000g
  • Jogurt naturalny – 750g
  • Cukier – 120g
  • Żelatyna – 40g
  • Woda – 200g

Galaretka truskawkowa

  • Galaretka truskawkowa – 500g
  • Woda – 1000g
  • Frużelada truskawkowa Zentis – 1200g

Krem jogurtowy yuzu

  • Śmietana 33% – 1000g
  • Jogurt naturalny – 750g
  • Cukier – 120g
  • Pasta yuzu Zentis – 280g
  • Żelatyna – 40g
  • Woda – 200g

Sposób wykonania

Krem jogurtowy
Śmietanę ubić z cukrem na puszystą masę. Połączyć z jogurtem naturalnym i z wcześniej przygotowaną żelatyną. Przygotowany krem rozsmarować na blacie biszkoptowym.

Galaretka truskawkowa
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i połączyć z Fruzeladą truskawkową. Po ostygnięciu wylać na krem jogurtowy. Odstawić do stężenia.

Krem jogurtowy yuzu
Śmietanę ubić z cukrem na puszystą masę. Połączyć z jogurtem naturalnym, pastą yuzu Zentis i przygotowaną żelatyną, delikatnie wymieszać. Powstały krem wyłożyć na warstwę galaretki truskawkowej. Dekorować wedle uznania.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem