KarmeLOVE z owocami
Pobierz recepturę:
Składniki
Blaty biszkoptowo-tłuszczowe
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 2 szt.
Krem czekolada mleczno-orzechowa z waflami
- Krem czekolada mleczno-orzechowa z waflami Zentis – 1500g
Żelka owoce lasu
- Galaretka owocowa – 300g
- Woda – 300g
- Nadzienie owoce lasu Zentis – 1500g
Masa karmelowa
- Śmietana 33% – 1500g
- Krem karmelowy Zentis – 500g
- Żelatyna – 40g
- Woda – 200g
Polewa karmelowa
- Śmietana 33% – 750g
- Krem karmelowy Zentis – 750g
- Żelatyna – 20g
- Woda – 100g
Sposób wykonania
Krem czekolada mleczno-orzechowa z waflami
Krem Zentis delikatnie podgrzać i rozprowadzić na blacie czekoladowym. Przykryć drugim blatem.
Żelka owoce lasu
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i połączyć z nadzieniem owoce lasu Zentis. Gotową żelkę równomiernie rozprowadzić na blacie czekoladowym.
Masa karmelowa
Śmietanę ubić na puszystą masę. Połączyć z kremem karmelowym i przygotowaną żelatyną. Powstałą masę rozsmarować na zastygniętej żelce owoce lasu. Odstawić do schłodzenia.
Polewa karmelowa
Śmietanę zagotować i połączyć z przygotowaną żelatyną i kremem karmelowym Zentis, delikatnie wymieszać. Powstałą polewę rozprowadzić na schłodzonym kremie karmelowym. Dekorować czekoladą i świeżymi owocami.
Smacznego!