Receptury

KarmeLOVE z owocami

Pobierz recepturę:

Składniki

Blaty biszkoptowo-tłuszczowe

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 2 szt.

Krem czekolada mleczno-orzechowa z waflami

  • Krem czekolada mleczno-orzechowa z waflami Zentis – 1500g

Żelka owoce lasu

  • Galaretka owocowa – 300g
  • Woda – 300g
  • Nadzienie owoce lasu Zentis – 1500g

Masa karmelowa

  • Śmietana 33% – 1500g
  • Krem karmelowy Zentis – 500g
  • Żelatyna – 40g
  • Woda – 200g

Polewa karmelowa

  • Śmietana 33% – 750g
  • Krem karmelowy Zentis – 750g
  • Żelatyna – 20g
  • Woda – 100g

Sposób wykonania

Krem czekolada mleczno-orzechowa z waflami
Krem Zentis delikatnie podgrzać i rozprowadzić na blacie czekoladowym. Przykryć drugim blatem.

Żelka owoce lasu
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i połączyć z nadzieniem owoce lasu Zentis. Gotową żelkę równomiernie rozprowadzić na blacie czekoladowym.

Masa karmelowa
Śmietanę ubić na puszystą masę. Połączyć z kremem karmelowym i przygotowaną żelatyną. Powstałą masę rozsmarować na zastygniętej żelce owoce lasu. Odstawić do schłodzenia.

Polewa karmelowa
Śmietanę zagotować i połączyć z przygotowaną żelatyną i kremem karmelowym Zentis, delikatnie wymieszać. Powstałą polewę rozprowadzić na schłodzonym kremie karmelowym. Dekorować czekoladą i świeżymi owocami.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem