Receptury

Letni ogród

Pobierz recepturę:

Składniki

Blat biszkoptowo-tłuszczowy

  • Blat biszkoptowy czekoladowy – 1 szt.
  • Blat biszkoptowy jasny – 1 szt.

Żelka rabarbarowa

  • Nadzienie rabarbar Zentis – 2100g
  • Żelatyna – 60g
  • Woda – 300g

Krem truskawkowy

  • Śmietana kremowa 33% – 1500g
  • Cukier – 100g
  • Pasta truskawka Zentis – 150g
  • Żelatyna – 20g
  • Woda – 100g

Galaretka

  • Galaretka truskawkowa – 450g
  • Woda – 1500g

Sposób wykonania

Żelka rabarbarowa
Żelatynę rozpuścić w wodzie i połączyć z nadzieniem rabarbarowym Zentis. Tak przygotowaną żelkę wyłożyć na blacie czekoladowym i pozostawić do stężenia. Przykryć jasnym blatem.

Krem truskawkowy
Śmietanę ubić z cukrem na puszystą masę i połączyć z pastą truskawką Zentis i przygotowaną wcześniej żelatyną – delikatnie wymieszać. Gotowy krem rozsmarować na jasnym blacie.

Galaretka
Przygotowaną, ostudzoną ostudzoną galaretkę wylać na wierzch kremu truskawkowego, pozostawić do zastygnięcia. Wierzch ciasta dekorować świeżymi truskawkami.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem