Letni ogród
Pobierz recepturę:
Składniki
Blat biszkoptowo-tłuszczowy
- Blat biszkoptowy czekoladowy – 1 szt.
- Blat biszkoptowy jasny – 1 szt.
Żelka rabarbarowa
- Nadzienie rabarbar Zentis – 2100g
- Żelatyna – 60g
- Woda – 300g
Krem truskawkowy
- Śmietana kremowa 33% – 1500g
- Cukier – 100g
- Pasta truskawka Zentis – 150g
- Żelatyna – 20g
- Woda – 100g
Galaretka
- Galaretka truskawkowa – 450g
- Woda – 1500g
Sposób wykonania
Żelka rabarbarowa
Żelatynę rozpuścić w wodzie i połączyć z nadzieniem rabarbarowym Zentis. Tak przygotowaną żelkę wyłożyć na blacie czekoladowym i pozostawić do stężenia. Przykryć jasnym blatem.
Krem truskawkowy
Śmietanę ubić z cukrem na puszystą masę i połączyć z pastą truskawką Zentis i przygotowaną wcześniej żelatyną – delikatnie wymieszać. Gotowy krem rozsmarować na jasnym blacie.
Galaretka
Przygotowaną, ostudzoną ostudzoną galaretkę wylać na wierzch kremu truskawkowego, pozostawić do zastygnięcia. Wierzch ciasta dekorować świeżymi truskawkami.
Smacznego!