Receptury

Malinowa adwokatka

Pobierz recepturę:

Składniki

Blaty biszkoptowo-tłuszczowe

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy jasny – 2 szt.

Żelka malinowa

  • Nadzienie prażone malina Zentis – 1700g
  • Żelatyna – 50g
  • Woda – 250g

Krem adwokat

  • Śmietana 33% – 1200g
  • Krem o smaku adwokat Zentis – 1100g
  • Żelatyna – 30g
  • Woda – 150g

Polewa adwokat

  • Śmietana 33% – 600g
  • Krem o smaku adwokat Zentis – 600g
  • Żelatyna – 10g
  • Woda – 50g

Sposób wykonania

Żelka malinowa
Do nadzienia malinowego Zentis dodać przygotowaną żelatynę, dokładnie wymieszać. Całość rozsmarować na blacie biszkoptowo-tłuszczowym, przykryć drugim blatem.

Krem adwokat
Śmietanę ubić na puszystą masę, dodać krem adwokat i przygotowaną żelatynę, delikatnie wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na blat biszkoptowy, wyrównać.

Polewa adwokat
Śmietanę zagotować, połączyć z kremem i rozpuszczoną żelatyną. Gotową polewę wylać na wierzch ciasta, wyrównać i pozostawić do zastygnięcia. Dekorować wedle uznania.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem