Malinowa adwokatka
Pobierz recepturę:
Składniki
Blaty biszkoptowo-tłuszczowe
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy jasny – 2 szt.
Żelka malinowa
- Nadzienie prażone malina Zentis – 1700g
- Żelatyna – 50g
- Woda – 250g
Krem adwokat
- Śmietana 33% – 1200g
- Krem o smaku adwokat Zentis – 1100g
- Żelatyna – 30g
- Woda – 150g
Polewa adwokat
- Śmietana 33% – 600g
- Krem o smaku adwokat Zentis – 600g
- Żelatyna – 10g
- Woda – 50g
Sposób wykonania
Żelka malinowa
Do nadzienia malinowego Zentis dodać przygotowaną żelatynę, dokładnie wymieszać. Całość rozsmarować na blacie biszkoptowo-tłuszczowym, przykryć drugim blatem.
Krem adwokat
Śmietanę ubić na puszystą masę, dodać krem adwokat i przygotowaną żelatynę, delikatnie wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na blat biszkoptowy, wyrównać.
Polewa adwokat
Śmietanę zagotować, połączyć z kremem i rozpuszczoną żelatyną. Gotową polewę wylać na wierzch ciasta, wyrównać i pozostawić do zastygnięcia. Dekorować wedle uznania.
Smacznego!