Receptury

Malinowa chmurka

Pobierz recepturę:

Składniki

Blaty biszkoptowo-tłuszczowe

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 1 szt.
  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy jasny – 1 szt.

Krem czekoladowy z waflami:

  • Krem czekoladowy z waflami Zentis – 1500g

Żelka malinowa:

  • Nadzienie malinowe Zentis – 1800g
  • Żelatyna – 30g
  • Woda – 150g

Krem malinowy:

  • Nadzienie malinowe Zentis – 600g
  • Puree malinowe Zentis – 600g
  • Śmietana 33% – 1200g
  • Żelatyna – 50g
  • Woda – 250g

Galareta malinowa:

  • Galaretka malinowa – 300g
  • Woda – 300g
  • Puree malinowe Zentis – 1000g

Sposób wykonania

Krem czekoladowy z waflami
Krem czekoladowy z waflami delikatnie podgrzać i rozprowadzić na blacie czekoladowym. Przykryć jasnym blatem biszkoptowo-tłuszczowym.

Żelka malinowa
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i rozpuścić. Następnie połączyć z nadzieniem malinowym i rozprowadzić na blacie biszkoptowo-tłuszczowym.

Krem malinowy
Śmietanę ubić na puszystą masę. Nadzienie malinowe i puree malinowe Zentis połączyć z ubitą śmietaną,
delikatnie wymieszać. Gotową masę połączyć z wcześniej przygotowaną żelatyną i rozprowadzić na zastygniętej żelce malinowej. Odstawić do schłodzenia.

Galareta malinowa
Rozpuszczoną w wodzie galaretkę połączyć z puree malinowym Zentis, dokładnie wymieszać i rozprowadzić na warstwie kremu malinowego. Odstawić do schłodzenia. Dekorować wedle uznania.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem