Malinowa chmurka
Pobierz recepturę:
Składniki
Blaty biszkoptowo-tłuszczowe
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 1 szt.
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy jasny – 1 szt.
Krem czekoladowy z waflami:
- Krem czekoladowy z waflami Zentis – 1500g
Żelka malinowa:
- Nadzienie malinowe Zentis – 1800g
- Żelatyna – 30g
- Woda – 150g
Krem malinowy:
- Nadzienie malinowe Zentis – 600g
- Puree malinowe Zentis – 600g
- Śmietana 33% – 1200g
- Żelatyna – 50g
- Woda – 250g
Galareta malinowa:
- Galaretka malinowa – 300g
- Woda – 300g
- Puree malinowe Zentis – 1000g
Sposób wykonania
Krem czekoladowy z waflami
Krem czekoladowy z waflami delikatnie podgrzać i rozprowadzić na blacie czekoladowym. Przykryć jasnym blatem biszkoptowo-tłuszczowym.
Żelka malinowa
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i rozpuścić. Następnie połączyć z nadzieniem malinowym i rozprowadzić na blacie biszkoptowo-tłuszczowym.
Krem malinowy
Śmietanę ubić na puszystą masę. Nadzienie malinowe i puree malinowe Zentis połączyć z ubitą śmietaną,
delikatnie wymieszać. Gotową masę połączyć z wcześniej przygotowaną żelatyną i rozprowadzić na zastygniętej żelce malinowej. Odstawić do schłodzenia.
Galareta malinowa
Rozpuszczoną w wodzie galaretkę połączyć z puree malinowym Zentis, dokładnie wymieszać i rozprowadzić na warstwie kremu malinowego. Odstawić do schłodzenia. Dekorować wedle uznania.
Smacznego!