Receptury

Mango – marakuja

Pobierz recepturę:

Składniki

Blaty biszkoptowo-tłuszczowe

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 1 szt.
  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy jasny – 1 szt.

Krem mango-marakuja z waflami

  • Krem o smaku mango-marakuja z waflami Zentis – 1200g

Żelka marakuja

  • Frużelada marakuja Zentis – 1500g
  • Woda – 500g
  • Żelatyna – 40g
  • Woda – 200g

Krem mango

  • Śmietana 33% – 1400g
  • Puree mango Zentis – 500g
  • Cukier puder – 120g
  • Żelatyna – 25g
  • Woda – 125g

Galaretka mango

  • Puree mango Zentis – 500g
  • Woda – 150g
  • Żelatyna – 20g
  • Woda – 100g

Sposób wykonania

Krem mango-marakuja z waflami
Nadzienie delikatnie podgrzać, wyłożyć na blat czekoladowy i rozsmarować. Całość przykryć jasnym blatem.

Żelka marakuja
Frużeladę marakuja połączyć z wodą (500g) i rozpuszczoną żelatyną. Całość rozprowadzić na jasnym blacie tłuszczowym, pozostawić do zastygnięcia.

Krem mango
Śmietanę ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Połączyć z puree z mango i przygotowaną żelatyną, delikatnie wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na żelkę, wyrównać i pozostawić do zastygnięcia.

Galaretka mango
Puree mango połączyć z wodą (150g) i przygotowaną żelatyną.
Całość rozprowadzić na kremie, pozostawić do zastygnięcia.
Dekorować wedle uznania.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem