Mango – marakuja
Pobierz recepturę:
Składniki
Blaty biszkoptowo-tłuszczowe
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 1 szt.
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy jasny – 1 szt.
Krem mango-marakuja z waflami
- Krem o smaku mango-marakuja z waflami Zentis – 1200g
Żelka marakuja
- Frużelada marakuja Zentis – 1500g
- Woda – 500g
- Żelatyna – 40g
- Woda – 200g
Krem mango
- Śmietana 33% – 1400g
- Puree mango Zentis – 500g
- Cukier puder – 120g
- Żelatyna – 25g
- Woda – 125g
Galaretka mango
- Puree mango Zentis – 500g
- Woda – 150g
- Żelatyna – 20g
- Woda – 100g
Sposób wykonania
Krem mango-marakuja z waflami
Nadzienie delikatnie podgrzać, wyłożyć na blat czekoladowy i rozsmarować. Całość przykryć jasnym blatem.
Żelka marakuja
Frużeladę marakuja połączyć z wodą (500g) i rozpuszczoną żelatyną. Całość rozprowadzić na jasnym blacie tłuszczowym, pozostawić do zastygnięcia.
Krem mango
Śmietanę ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Połączyć z puree z mango i przygotowaną żelatyną, delikatnie wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na żelkę, wyrównać i pozostawić do zastygnięcia.
Galaretka mango
Puree mango połączyć z wodą (150g) i przygotowaną żelatyną.
Całość rozprowadzić na kremie, pozostawić do zastygnięcia.
Dekorować wedle uznania.
Smacznego!