Mięta ogrodowa z yuzu i limonką
Pobierz recepturę:
Składniki
Blat biszkoptowy
- Blat biszkoptowy o smaku mięty – 1 szt.
Żelka dwie porzeczki
- Nadzienie prażone czarna i czerwona porzeczka Zentis – 1500g
- Żelatyna – 15g
- Woda – 75g
Krem yuzu
- Śmietana 33% – 2000g
- Cukier puder – 150g
- Pasta yuzu Zentis – 200g
- Żelatyna – 30g
- Woda – 150g
- Żelki Pop&Joy limonka – 250g
Polewa yuzu
- Śmietana 33% – 400g
- Pasta yuzu Zentis – 120g
- Żelatyna – 10g
- Woda – 50g
Sposób wykonania
Żelka dwie porzeczki
Nadzienia porzeczkowe połączyć z przygotowaną żelatyną, dokładnie wymieszać. Gotową żelkę wyłożyć na blacie biszkoptowym, odstawić do stężenia.
Krem yuzu
Śmietanę ubić z cukrem na puszystą masę. Połączyć z pastą yuzu, przygotowaną żelatyną i żelkami Pop&Joy. Gotowy krem yuzu wyłożyć na żelkę i wyrównać.
Polewa yuzu
Śmietanę zagotować i połączyć z pastą yuzu i rozpuszczoną żelatyną. Gotową polewę równomiernie rozprowadzić na wierzch kremu yuzu. Dekorować wedle uznania.
Smacznego!