Receptury

Mięta ogrodowa z yuzu i limonką

Pobierz recepturę:

Składniki

Blat biszkoptowy

  • Blat biszkoptowy o smaku mięty – 1 szt.

Żelka dwie porzeczki

  • Nadzienie prażone czarna i czerwona porzeczka Zentis – 1500g
  • Żelatyna – 15g
  • Woda – 75g

Krem yuzu

  • Śmietana 33% – 2000g
  • Cukier puder – 150g
  • Pasta yuzu Zentis – 200g
  • Żelatyna – 30g
  • Woda – 150g
  • Żelki Pop&Joy limonka – 250g

Polewa yuzu

  • Śmietana 33% – 400g
  • Pasta yuzu Zentis – 120g
  • Żelatyna – 10g
  • Woda – 50g

Sposób wykonania

Żelka dwie porzeczki
Nadzienia porzeczkowe połączyć z przygotowaną żelatyną, dokładnie wymieszać. Gotową żelkę wyłożyć na blacie biszkoptowym, odstawić do stężenia.

Krem yuzu
Śmietanę ubić z cukrem na puszystą masę. Połączyć z pastą yuzu, przygotowaną żelatyną i żelkami Pop&Joy. Gotowy krem yuzu wyłożyć na żelkę i wyrównać.

Polewa yuzu
Śmietanę zagotować i połączyć z pastą yuzu i rozpuszczoną żelatyną. Gotową polewę równomiernie rozprowadzić na wierzch kremu yuzu. Dekorować wedle uznania.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem