Receptury

Opera leśna

Pobierz recepturę:

Składniki

Blaty biszkoptowo-tłuszczowe

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 1 szt.
  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy jasny – 1 szt.

Żelka malinowa

  • Nadzienie malinowe prażone Zentis – 1000g
  • Woda – 500g
  • Żelatyna – 50g
  • Woda – 200g

Krem kokosowy

  • Śmietana 33% – 1000g
  • Krem kokos z alkoholem Zentis – 1000g
  • Żelatyna – 40g
  • Woda – 200g

Dekoracja

  • Galaretka neutralna – 700g
  • Woda – 2000g
  • Pop&joy żelki jagodowe termostabilne Zentis (lub inny wariant) – 200g
  • Borówka – 400g

Sposób wykonania

Żelka malinowa
Nadzienie malinowe prażone połączyć z wodą (500g) i przygotowaną wcześniej żelatyną. Żelkę malinową rozsmarować na blacie czekoladowym i przykryć jasnym blatem.

Krem kokosowy
Śmietanę ubić na puszystą masę i połączyć z kremem kokosowym i przygotowaną żelatyną. Całość dokładnie wymieszać. Powstały krem równomiernie rozprowadzić na jasnym blacie. Odstawić do schłodzenia.

Dekoracja
Żelki Pop & Joy i borówki rozsypać na schłodzonej warstwie kremu kokosowego i zalać przygotowaną galaretką. Odstawić do stężenia.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem