Owocowy raj
Pobierz recepturę:
Składniki
Blaty biszkoptowo-tłuszczowe
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy – 1 szt.
Masa serowa z owocami lasu
- Śmietana 33% – 800g
- Twaróg – 800g
- Cukier – 50g
- Nadzienie prażone owoce leśne Zentis – 1000g
- Żelatyna – 50g
- Woda – 250g
Żelka jagodowa
- Frużelada jagodowa Zentis – 1800g
- Żelatyna – 60g
- Woda – 300g
Masa serowa z białą czekoladą
- Śmietana 33% – 1000g
- Ser twarogowy mielony – 800g
- Krem o smaku białej czekolady Zentis – 1000g
- Żelatyna – 50g
- Woda – 250g
Galaretka
- Galaretka neutralna – 150g
- Woda – 500g
Sposób wykonania
Masa serowa z owocami lasu
Ser twarogowy połączyć z cukrem i nadzieniem owoce lasu Zentis. Śmietanę ubić na puszystą masę, połączyć z masą twarogową i przygotowaną żelatyną. Całość wymieszać. Gotową masę wyłożyć na blat czekoladowy, wyrównać.
Żelka jagodowa
Frużeladę jagodową połączyć z rozpuszczoną żelatyną, dokładnie wymieszać. Gotową żelkę wylać na masę serową, wyrównać i pozostawić do zastygnięcia.
Masa serowa z białą czekoladą
Śmietanę zagotować, dodać krem i wymieszać. Powstałą masę śmietanową połączyć z serem twarogowym i przygotowaną żelatyną. Tak przygotowany krem wyłożyć na żelkę jagodową, wyrównać.
Galaretka
Galaretkę rozpuścić w wodzie, wylać na wierzch ciasta, pozostawić do zastygnięcia. Dekorować wedle uznania.
Smacznego!