Receptury

Owocowy raj

Pobierz recepturę:

Składniki

Blaty biszkoptowo-tłuszczowe

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy – 1 szt.

Masa serowa z owocami lasu

  • Śmietana 33% – 800g
  • Twaróg – 800g
  • Cukier – 50g
  • Nadzienie prażone owoce leśne Zentis – 1000g
  • Żelatyna – 50g
  • Woda – 250g

Żelka jagodowa

  • Frużelada jagodowa Zentis – 1800g
  • Żelatyna – 60g
  • Woda – 300g

Masa serowa z białą czekoladą

  • Śmietana 33% – 1000g
  • Ser twarogowy mielony – 800g
  • Krem o smaku białej czekolady Zentis – 1000g
  • Żelatyna – 50g
  • Woda – 250g

Galaretka

  • Galaretka neutralna – 150g
  • Woda – 500g

Sposób wykonania

Masa serowa z owocami lasu
Ser twarogowy połączyć z cukrem i nadzieniem owoce lasu Zentis. Śmietanę ubić na puszystą masę, połączyć z masą twarogową i przygotowaną żelatyną. Całość wymieszać. Gotową masę wyłożyć na blat czekoladowy, wyrównać.

Żelka jagodowa
Frużeladę jagodową połączyć z rozpuszczoną żelatyną, dokładnie wymieszać. Gotową żelkę wylać na masę serową, wyrównać i pozostawić do zastygnięcia.

Masa serowa z białą czekoladą
Śmietanę zagotować, dodać krem i wymieszać. Powstałą masę śmietanową połączyć z serem twarogowym i przygotowaną żelatyną. Tak przygotowany krem wyłożyć na żelkę jagodową, wyrównać.

Galaretka
Galaretkę rozpuścić w wodzie, wylać na wierzch ciasta, pozostawić do zastygnięcia. Dekorować wedle uznania.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem