Sernik brzoskwiniowy z bąbelkami
Pobierz recepturę:
Składniki
Blaty biszkoptowo-tłuszczowe
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy – 1 szt.
Masa serowo-brzoskwiniowa
- Ser twarogowy mielony – 1000g
- Cukier – 200g
- Nadzienie brzoskwiniowe Zentis – 1600g
- Śmietana 33% – 1500g
- Żelatyna – 60g
- Woda – 300g
Galaretka z Pop&Joy
- Galaretka neutralna – 700g
- Woda – 2000g
- Żelki Pop&Joy:
- marakuja Zentis – 120g
- malina Zentis – 120g
- limonka Zentis – 120g
- jagoda Zentis – 120g
Sposób wykonania
Masa serowo-brzoskwiniowa
Ser połączyć z cukrem i nadzieniem brzoskwiniowym Zentis. Śmietanę ubić na puszystą masę i wymieszać z masą serową i przygotowaną wcześniej żelatyną. Całość rozsmarować na blacie biszkoptowym i pozostawić do stężenia.
Galaretka z Pop&Joy
Na wierzch masy serowej wylać ¼ neutralnej galaretki. Kolorowe żelki Pop&Joy wymieszać i równomiernie rozsypać na zastygającej galaretce. Pozostawić do stężenia. Następnie zalać pozostałą częścią galaretki, pozostawić do stężenia.
Smacznego!