Receptury

Sernik brzoskwiniowy z bąbelkami

Pobierz recepturę:

Składniki

Blaty biszkoptowo-tłuszczowe

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy – 1 szt.

Masa serowo-brzoskwiniowa

  • Ser twarogowy mielony – 1000g
  • Cukier – 200g
  • Nadzienie brzoskwiniowe Zentis – 1600g
  • Śmietana 33% – 1500g
  • Żelatyna – 60g
  • Woda – 300g

Galaretka z Pop&Joy

  • Galaretka neutralna – 700g
  • Woda – 2000g
  • Żelki Pop&Joy:
    • marakuja Zentis – 120g
    • malina Zentis – 120g
    • limonka Zentis – 120g
    • jagoda Zentis – 120g

Sposób wykonania

Masa serowo-brzoskwiniowa
Ser połączyć z cukrem i nadzieniem brzoskwiniowym Zentis. Śmietanę ubić na puszystą masę i wymieszać z masą serową i przygotowaną wcześniej żelatyną. Całość rozsmarować na blacie biszkoptowym i pozostawić do stężenia.

Galaretka z Pop&Joy
Na wierzch masy serowej wylać ¼ neutralnej galaretki. Kolorowe żelki Pop&Joy wymieszać i równomiernie rozsypać na zastygającej galaretce. Pozostawić do stężenia. Następnie zalać pozostałą częścią galaretki, pozostawić do stężenia.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem