Receptury

Słony karmel z orzechami

Pobierz recepturę:

Składniki

Blaty biszkoptowo-tłuszczowe

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 3 szt.

Krem czekoladowy mleczno-orzechowy

  • Krem czekolada mleczno-orzechowa z waflami Zentis – 1200g

Krem słony karmel z orzechami

  • Masło/margaryna – 700g
  • Krem karmel z solą Zentis – 1200g
  • Orzech prażony rozdrobniony – 300g

Dekoracja

  • Polewa czekoladowa – 600g
  • Orzechy – 50g

Sposób wykonania

Krem czekoladowy mleczno-orzechowy
Krem Zentis delikatnie podgrzać, wyłożyć na blat czekoladowy i rozsmarować. Całość przykryć drugim blatem czekoladowym.

Krem słony karmel z orzechami
Do kremu karmel z solą dodać masło/margarynę, całość napowietrzyć. Dodać rozdrobnione orzechy i wymieszać. Masę podzielić na dwie równe części i rozsmarować na dwa pozostałe blaty czekoladowe.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem