Słony karmel z orzechami
Pobierz recepturę:
Składniki
Blaty biszkoptowo-tłuszczowe
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 3 szt.
Krem czekoladowy mleczno-orzechowy
- Krem czekolada mleczno-orzechowa z waflami Zentis – 1200g
Krem słony karmel z orzechami
- Masło/margaryna – 700g
- Krem karmel z solą Zentis – 1200g
- Orzech prażony rozdrobniony – 300g
Dekoracja
- Polewa czekoladowa – 600g
- Orzechy – 50g
Sposób wykonania
Krem czekoladowy mleczno-orzechowy
Krem Zentis delikatnie podgrzać, wyłożyć na blat czekoladowy i rozsmarować. Całość przykryć drugim blatem czekoladowym.
Krem słony karmel z orzechami
Do kremu karmel z solą dodać masło/margarynę, całość napowietrzyć. Dodać rozdrobnione orzechy i wymieszać. Masę podzielić na dwie równe części i rozsmarować na dwa pozostałe blaty czekoladowe.
Smacznego!