Szpinakowe z białą czekoladą i maliną
Pobierz recepturę:
Składniki
Blat szpinakowy
- Blat szpinakowy – 2 szt.
Żelka malinowa
- Nadzienie prażone malinowe Zentis – 2000g
- Żelatyna – 50g
- Woda – 200g
Masa serowa z białą czekoladą
- Twaróg – 600g
- Śmietana 33% – 1200g
- Krem o smaku biała czekolada Zentis – 1200g
- Żelatyna – 60g
- Woda – 300g
Sposób wykonania
Żelka malinowa
Nadzienie malinowe Zentis połączyć z przygotowaną żelatyną, dokładnie wymieszać. Gotową żelkę wyłożyć na blat szpinakowy, wyrównać i odstawić do stężenia. Przykryć drugim blatem szpinakowym.
Masa serowa z białą czekoladą
Śmietanę zagotować, dodać krem o smaku białej czekolady Zentis, wymieszać. Powstałą masę śmietanową połączyć z serem twarogowym i przygotowaną żelatyną. Tak przygotowany krem wyłożyć na blat szpinakowy. Wierzch ciasta dekorować okruchami i owocami.
Smacznego!