Receptury

Szpinakowe z białą czekoladą i maliną

Pobierz recepturę:

Składniki

Blat szpinakowy

  • Blat szpinakowy – 2 szt.

Żelka malinowa

  • Nadzienie prażone malinowe Zentis – 2000g
  • Żelatyna – 50g
  • Woda – 200g

Masa serowa z białą czekoladą

  • Twaróg – 600g
  • Śmietana 33% – 1200g
  • Krem o smaku biała czekolada Zentis – 1200g
  • Żelatyna – 60g
  • Woda – 300g

Sposób wykonania

Żelka malinowa
Nadzienie malinowe Zentis połączyć z przygotowaną żelatyną, dokładnie wymieszać. Gotową żelkę wyłożyć na blat szpinakowy, wyrównać i odstawić do stężenia. Przykryć drugim blatem szpinakowym.

Masa serowa z białą czekoladą
Śmietanę zagotować, dodać krem o smaku białej czekolady Zentis, wymieszać. Powstałą masę śmietanową połączyć z serem twarogowym i przygotowaną żelatyną. Tak przygotowany krem wyłożyć na blat szpinakowy. Wierzch ciasta dekorować okruchami i owocami.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem