Receptury

Torcik kokosowy

Pobierz recepturę:

Składniki

Blaty biszkoptowo-tłuszczowe

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 3 szt.

Krem kokosowy

  • Śmietana 33% – 2200g
  • Wiórki kokosowe – 300g
  • Krem kokos z alkoholem Zentis – 1200g
  • Żelatyna – 50g
  • Woda – 250g

Polewa kokosowa

  • Śmietana 33% – 700g
  • Krem kokos z alkoholem Zentis – 400g
  • Żelatyna – 15g
  • Woda – 75g

Sposób wykonania

Krem kokosowy
Śmietanę ubić na puszystą masę, dodać krem i wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać Powstałą masę połączyć z przygotowaną żelatyną, podzielić na trzy równe części. Wszystkie blaty czekoladowe przełożyć kremem.

Polewa kokosowa
Śmietanę zagotować i połączyć z kremem kokosowym Zentis. Dodać uprzednio przygotowaną żelatynę, dobrze wymieszać. Gotową polewę wylać na wierzch ciasta i pozostawić do zastygnięcia. Dekorować wedle uznania.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem