Torcik kokosowy
Pobierz recepturę:
Składniki
Blaty biszkoptowo-tłuszczowe
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 3 szt.
Krem kokosowy
- Śmietana 33% – 2200g
- Wiórki kokosowe – 300g
- Krem kokos z alkoholem Zentis – 1200g
- Żelatyna – 50g
- Woda – 250g
Polewa kokosowa
- Śmietana 33% – 700g
- Krem kokos z alkoholem Zentis – 400g
- Żelatyna – 15g
- Woda – 75g
Sposób wykonania
Krem kokosowy
Śmietanę ubić na puszystą masę, dodać krem i wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać Powstałą masę połączyć z przygotowaną żelatyną, podzielić na trzy równe części. Wszystkie blaty czekoladowe przełożyć kremem.
Polewa kokosowa
Śmietanę zagotować i połączyć z kremem kokosowym Zentis. Dodać uprzednio przygotowaną żelatynę, dobrze wymieszać. Gotową polewę wylać na wierzch ciasta i pozostawić do zastygnięcia. Dekorować wedle uznania.
Smacznego!