Wafelkowa porzeczka
Pobierz recepturę:
Składniki
Blaty biszkoptowo-tłuszczowe
- Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 2 szt.
Krem czekoladowy z waflami
- Krem czekoladowy z waflami Zentis – 1500g
Mus z czarnej porzeczki
- Śmietana 33% – 1300g
- Puree czarna porzeczka Zentis – 1300g
- Cukier – 260g
- Żelatyna – 60g
- Woda – 300g
Żelka z czarnej porzeczki
- Puree czarna porzeczka Zentis – 800g
- Woda – 150g
- Żelatyna – 20g
- Woda – 100g
Sposób wykonania
Krem czekoladowy z waflami
Krem czekoladowy z waflami Zentis delikatnie podgrzać i rozprowadzić na blacie czekoladowym. Przykryć drugim blatem.
Mus z czarnej porzeczki
Śmietanę ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie połączyć z puree z czarnej porzeczki i przygotowaną żelatyną. Tak przygotowany mus wyłożyć i rozsmarować na blacie czekoladowym. Odstawić do schłodzenia.
Żelka z czarnej porzeczki
Puree z czarnej porzeczki Zentis połączyć z wodą i przygotowaną wcześniej żelatyną. Całość dokładnie wymieszać i rozprowadzić na schłodzonym musie. Odstawić do stężenia. Dekorować wedle uznania.
Smacznego!