Receptury

Wafelkowa porzeczka

Pobierz recepturę:

Składniki

Blaty biszkoptowo-tłuszczowe

  • Blat biszkoptowo-tłuszczowy czekoladowy – 2 szt.

Krem czekoladowy z waflami

  • Krem czekoladowy z waflami Zentis – 1500g

Mus z czarnej porzeczki

  • Śmietana 33% – 1300g
  • Puree czarna porzeczka Zentis – 1300g
  • Cukier – 260g
  • Żelatyna – 60g
  • Woda – 300g

Żelka z czarnej porzeczki

  • Puree czarna porzeczka Zentis – 800g
  • Woda – 150g
  • Żelatyna – 20g
  • Woda – 100g

Sposób wykonania

Krem czekoladowy z waflami
Krem czekoladowy z waflami Zentis delikatnie podgrzać i rozprowadzić na blacie czekoladowym. Przykryć drugim blatem.

Mus z czarnej porzeczki
Śmietanę ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie połączyć z puree z czarnej porzeczki i przygotowaną żelatyną. Tak przygotowany mus wyłożyć i rozsmarować na blacie czekoladowym. Odstawić do schłodzenia.

Żelka z czarnej porzeczki
Puree z czarnej porzeczki Zentis połączyć z wodą i przygotowaną wcześniej żelatyną. Całość dokładnie wymieszać i rozprowadzić na schłodzonym musie. Odstawić do stężenia. Dekorować wedle uznania.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem