Receptury

Yuzu z kokosem

Pobierz recepturę:

Składniki

Blaty kokosowe

  • Blat kokosowy – 2 szt.

Nadzienie biała czekolada z ziarnami kakaowymi i waflami

  • Krem o smaku biała czekolada z ziarnami kakaowymi i waflami Zentis – 1500g

Krem Yuzu

  • Śmietana 33% – 1000g
  • Serek mascarpone – 500g
  • Pasta yuzu Zentis – 150g
  • Żelatyna – 30g
  • Woda – 150g

Galaretka z Pop&Joy

  • Pop&Joy marakuja Zentis – 500g
  • Galaretka neutralna – 700g
  • Woda – 2000g

Sposób wykonania

Nadzienie biała czekolada z ziarnami kakaowymi i waflami
Nadzienie delikatnie podgrzać i rozprowadzić na blacie kokosowym. Przykryć drugim blatem.

Krem Yuzu
Śmietanę ubić na puszystą masę, połączyć z mascarpone i pastą yuzu Zentis. Dodać przygotowaną wcześniej żelatynę. Krem yuzu wyłożyć i rozsmarować na blacie kokosowym, odstawić do schłodzenia.

Galaretka z Pop&Joy
Na wierzch schłodzonego kremu wylać ¼ neutralnej galaretki. Pop&Joy marakuja rozsypać na zastygającej galaretce. Pozostawić do całkowitego stężenia. Całość zalać pozostałą częścią galaretki, odstawić do zastygnięcia.

 

Smacznego!

Formularz kontaktowy

Masz pytania?

Chętnie na nie odpowiem