Yuzu z kokosem
Pobierz recepturę:
Składniki
Blaty kokosowe
- Blat kokosowy – 2 szt.
Nadzienie biała czekolada z ziarnami kakaowymi i waflami
- Krem o smaku biała czekolada z ziarnami kakaowymi i waflami Zentis – 1500g
Krem Yuzu
- Śmietana 33% – 1000g
- Serek mascarpone – 500g
- Pasta yuzu Zentis – 150g
- Żelatyna – 30g
- Woda – 150g
Galaretka z Pop&Joy
- Pop&Joy marakuja Zentis – 500g
- Galaretka neutralna – 700g
- Woda – 2000g
Sposób wykonania
Nadzienie biała czekolada z ziarnami kakaowymi i waflami
Nadzienie delikatnie podgrzać i rozprowadzić na blacie kokosowym. Przykryć drugim blatem.
Krem Yuzu
Śmietanę ubić na puszystą masę, połączyć z mascarpone i pastą yuzu Zentis. Dodać przygotowaną wcześniej żelatynę. Krem yuzu wyłożyć i rozsmarować na blacie kokosowym, odstawić do schłodzenia.
Galaretka z Pop&Joy
Na wierzch schłodzonego kremu wylać ¼ neutralnej galaretki. Pop&Joy marakuja rozsypać na zastygającej galaretce. Pozostawić do całkowitego stężenia. Całość zalać pozostałą częścią galaretki, odstawić do zastygnięcia.
Smacznego!